Weerbericht Nederland

Foto boven: Zomer in Nederland - Jolanda Bakker

Vooral in de ochtend enkele buien

Een ingewikkelde storing passeert ons land vandaag. Vooral in de ochtend levert die een paar buien op, en dan met name in het oosten van het land.

De dag begint vanochtend op veel plaatsen bewolkt. De storing passeert in twee delen. Het eerste deel lijkt meteen aan het begin van de ochtend over vooral de zuidoostelijke helft van het land te trekken en een gebied met buiige regen met zich mee te brengen.

Jolanda zomer
Zomer in Nederland - Jolanda Bakker

Het tweede deel volgt in de eerste helft van de middag vanuit het noordwesten. Is het eerste deel dus waarschijnlijk een gebied met buiige regen, op het tweede deel kunnen vooral in het binnenland een paar fikse buien ontstaan, met onweer, mogelijk hagel en wellicht ook weer veel regen in korte tijd. De matige zuidwestenwind draait later naar noordwest en kan aan zee dan even tot vrij krachtig aantrekken, kracht 5. En de temperaturen lopen op tot tussen 18 en plaatselijk 23 graden.

Vanavond en de komende nacht is het droog en zijn er opklaringen. Hoog in de atmosfeer trekken een paar dunne wolkenvelden over. De wind neemt verder af en de temperaturen dalen tot tussen 13 graden in het binnenland en 17 graden in de buurt van water.

Morgen en donderdag ligt een volgend hogedrukgebied dichtbij en is het rustig weer.

Morgen hebben we een afwisseling van stapelwolken en zon, met de meeste stapelwolken in het zuiden van het land en in Limburg mogelijk nog een lichte bui. In de rest van het land is het droog. Er is maar weinig wind en het wordt op veel plaatsen 21 tot 25 graden.

Donderdag komen de temperaturen nog een fractie hoger uit en kan het op veel plaatsen tussen 23 en 26 graden worden. In het zuiden is 27 graden haalbaar. De zon laat zich zien, maar er drijft ook veel hoge sluierbewolking binnen. Verder waait er een matige zuidelijke tot zuidwestelijke wind. Beide dagen kunnen we als mooie zomerdagen bestempelen.

Donderdagavond komt vanuit het westen een storing naderbij. De wolken worden dan dikker en in het westen kan later ook een eerste beetje regen of een bui vallen.

Vrijdag en zaterdag blijft die volgende storing in de buurt. Ze vormt het scheidsvlak tussen de warme lucht boven Duitsland en af en toe ook het oosten van ons land en koelere lucht die (een deel van) ons land vanuit het westen binnendringt. Doordat de storing boven het oosten en zuidoosten enkele keren kan activeren, wordt de verwachting erg onzeker. Als het tegenzit, kan regionaal opnieuw veel regen vallen.

Vanaf zondag lijkt het weer in onze omgeving onder invloed van een volgend hogedrukgebied te komen. De kans neemt dan toe dat het opnieuw zomerweer wordt.

Verder lezen:

Volg ons ook op facebook en X!

Jouw foto op Weerverteller.nl?

Stuur je foto naar foto@weerverteller.nl, of via X met de vermelding van @weerverteller