Over weerverteller.nl

Weerverteller.nl is het platform van meteoroloog Reinout van den Born voor verdiepende verhalen over weer en klimaat. Over al het weer dat opvalt.

De verhalen

Op Weerverteller.nl staan de verhalen over het weer centraal en geven we een uitgebreide weersverwachting. We vertellen over het weer in Nederland, maar ook bijzondere weergebeurtenissen in andere delen van de wereld komen aan bod, als daar aanleiding toe is. Natuurlijk hebben we aandacht voor het weer op de lange termijn en verwachtingen voor de seizoenen. Daar waar nodig leggen we uit, ook als het ingewikkeld is. Dat proberen we op een manier te doen die voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk is.

Zaken doen met Weerverteller

Zaken doen met Weerverteller is mogelijk. Kijk daarvoor op onze dienstenpagina's en neem voor mogelijkheden contact met ons op.

Jouw weerfoto op Weerverteller.nl

Vind je het leuk om jouw weerfoto bij één van de verhalen op Weerverteller.nl terug te zien, stuur dan je weerfoto als bijlage in een email naar foto@weerverteller.nl, en dan vinden we de foto vanzelf terug. Sturen via X.com kan ook. Voeg in je tweet dan @weerverteller toe. We gebruiken de foto's alleen op Weerverteller.nl of (incidenteel) in een presentatie.

Reageren?

Wil je reageren op één van de verhalen op Weerverteller.nl, of heb je een andere opmerking of reactie, gebruik dan de 'Vertel de Weerverteller'-knop.

Over mij

Ik ben sinds augustus 1998 als professioneel meteoroloog actief, maar wist al vanaf de basisschool dat ik Weerverteller wilde worden. Vertellen over het weer is mijn grote passie. Tot november 2019 heb ik gewerkt bij Meteo Consult en MeteoGroup, als mediameteoroloog, teamleider van de mediameteorologen en internationaal manager van vooral het mediadeel in de weerkamer van MeteoGroup. Een jaar lang gaf ik aan heel de internationale weerkamer leiding, waarin tussen 150 en 200 meteorologen in 8 landen actief waren. Tussen december 2019 en november 2023 werkte ik als mediameteoroloog bij Talpa Network, waar ik leiding gaf aan het redactieteam van Weer.nl. Op talloze regionale en landelijke (radio)zenders zijn mijn weerpraatjes inmiddels te horen geweest. Ook op Tv ben ik meerdere malen te zien geweest, meestal om duiding te geven aan bijzondere weergebeurtenissen. Daarnaast heb ik inmiddels duizenden verhalen over het weer geschreven. Mijn favoriete weer (vorst, sneeuw en ijs) komt in de winters tegenwoordig steeds minder vaak voor. In de rest van het jaar hebben zonneschijn, wolken, buien, regen en wind mijn aandacht. En die verschijnselen zien we in Nederland nog maar al te vaak.

Weerverteller.nl

Weerverteller.nl is een product van Weerverteller, Arnhemsestraatweg 22, 6881 NG, Velp. KVK-nummer: 92465412, btw-id: NL004956069B29. E-mail: info@weerverteller.nl, tel: 06-23447031.